ما 7روز هفته 24 ساعته در خدمت شما هستیم
mazrae store
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
کاربرد دستگاه شیردوشی چیست

کاربرد دستگاه شیردوشی چیست؟ + نکات مهم استفاه از شیردوش دام!

طی چندین سال گذشته با پیشرفت تجهیزات مورد استفاده در دامداری های کوچک و بزرگ، بخش قابل توجهی از سختی های این شغل کاهش پیدا کرده است. اما امروزه با وجود پیدایش تجهیزاتی مانند دستگاه شیردوشی هنوز آنچنان دامداران علاقه و تمایل خود را برای استفاده از آنها نشان نداده اند.البته بخشی از این تمایل نداشتن افراد دامپرور مربوط به عدم آگاهی آنان از مزیت های استفاده از دستگاه هایی مانند دستگاه شیردوشی گاو و گوسنفد می‌باشد.

دراین مطلب سعی کرده ایم توضیحات کاملی را در مورد این وسیله کارآمد به شما ارائه دهیم. در ادامه با ما همراه باشید. به طور کلی در گاوداری ها و دامداری های گوسفندی از چندین روش مانند روش سطلی یا سنتی ، روش تانکرهای سیار و سالن های شیردوشی برای دوشش شیر دام ها استفاده می‌شود.

کاربرد دستگاه شیردوشی چیست؟

حفظ کیفیت شیر برای گاوداری ها و دامداری های گوسفندی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بالا بودن کیفیت شیر سبب افزایش مشتری و بازار فروش برای شخص دامدار می‌شود. بخش از این کیفیت از راه تغذیه و نگهداری و بخش دیگری نیز در هنگام دوشش شیر دام بدست می‌آید. از آنجایی که از هنگام دوشش شیر تا تحویل به کارخانه شیر دوشیده شده مراحلی را طی می کند باید در تمام طول این مسیر مراقب باشید تا شیر با هیچ منبع آلودگی میکروبی تماس پیدا نکند.

دستگاه شیردوشی به دلیل مکانیزه نمودن این فرایند به شما در جهت حفظ کیفیت شیر کمک زیادی می تواند انجام دهد. از دیگر مزایای استفاده از دستگاه شیردوش افزایش بهره وری کارگران مجتمع دامپروری می‌باشد به این صورت که زحمت دوشش گاو ها و گوسفندان را کم می‌کنند.

در مجتمع های دامپروری صنعتی و مدرن برای بالا بردن میزان کارایی و بهداشت ، از دستگاه های شیردوشی برای تولید شیر استفاده می‌کنند.این دستگاه ها دقیقا کاری که گوساله ها برای مکیدن شیر انجام می‌دهند را برای گاو ها تداعی می‌کنند. در هر سالنی که کار دوشیدن شیر انجام می‌شود بسته به شرایط سالن و تعداد گاو ها می توان از چندین دستگاه استفاده کرد. قبل از وصل شدن دستگاه به گاو باید حتما نوک پستان های حیوان شست و شو دهیم تا از انتقال به آلودگی به شیر جلوگیری شود. به کارگیری این دستگاه بسیار به صرفه و مناسب گاوداری های صنعتی می‌باشد و حتی بر میزان کیفیت شیر نیز اثر گذار است.

نکات مهم برای استفاده از دستگاه شیردوش

  • ضدعفونی نمودن دستگاه قبل از دستگاه
  • شستشوی سرپستان دام
  • وسایل مورد نیاز کارگران تامین شوند
  • بررسی های دوره ای دستگاه جهت اطمینان از سالم بودن حتما انجام شود

اهمیت رعایت نکات بهداشتی در هنگام استفاده از دستگاه شیردوش 

اهمیت رعایت نکات بهداشتی در هنگام استفاده از دستگاه شیردوش 

بهداشت در شیردوشی و دستگاه‌های شیردوشی اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا از نظر تعداد باکتری‌ها و شمار سلول‌های سوماتیک در کشورهای مختلف و مناطق متفاوت متغیر است. طبق نتایج یک گزارش در سال ۲۰۰۳ در بزهای شیری اسپانیایی یک منبع ابتدایی آلودگی میکروبی پس از شیردوشی یافت می‌شد و این به علت بهداشت پایین و سردسازی نامناسب بود.
تعداد باکتری‌ها و شمار سلول‌های سوماتیک می‌توانست توسط بهبود شرایط مدیریتی کاهش یابد و این شامل بهداشت فارم، حیوانات، دستگاه‌های شیردوشی، سالن شیردوشی، ضدعفونی پستان و انتقال به موقع شیر پس از شیردوشی به تانک‌های ذخیره می‌باشد. اهمیت بهداشت خوب در ماه‌های مرطوب در مقایسه با ماه‌های خشک بیشتر است و همچنین رعایت بهداشت شیردوشی با دست در مقایسه با ماشین مهم تر است هر چند که این تفاوت آخری می‌تواند تحت تاثیر عواملی مثل نژاد قرار گرفته باشد.

تمیزی شیر

هنگامی که شیر یک گاو را به صورت دستی می‌دوشند، ممکن است یونجه، مو و بعضی اوقات کود در سطل شیر وجود داشته باشد اما در هنگام استفاده از دستگاه شیردوشی، سطل کاملاً محصور و آب بندی می‌شود و در واقع طی مراحل شیردوشی امکان آلودگی وجود نخواهد داشت.

نکات ضروری برای شیردوشی

اگر می‌خواهید، این کار را انجام دهید باید تمامی نکات بهداشتی و محیطی لازم در این زمینه را رعایت کنید. رعایت نکات بهداشتی لازم به شما کمک می‌کند تا برای شیردوشی آمادگی کافی را داشته باشید. شیردوش شما باید کاملا ضدعفونی شده و دیگر تجهیزات لازم هم عاری از هر میکروب و باکتری باشند.

جایگاه ضد عفونی و اهمیت آن در شیر دوشی را بهتر بشناسید!

یکی از بیماری های عفونی و واگیر دار در بین گاوها، ورم پستان است. ورم پستان می تواند در تولید محصولات لبنی توسط گاو و کیفیت آن تاثیر مستقیمی داشته باشد. این بیماری به شدت در بین انواع گاو رایج است. نکته مهم در مورد این بیماری کاهش کیفیت شیرهای تولید شده توسط گاو بیمار است که می تواند بر میزان فروش یک دامداری تاثیر مستقیمی بگذارد!

در این بیماری متاسفانه با توجه به عفونت غدد شیری، شاهد مقادیر متفاوتی از میکرو ارگانیسم در داخل شیر تولید شده گاو هستیم که می‌تواند، تاثیر بسیار بدی در تولید شیر داشته باشد. اگر سوال شما این است که چگونه این بیماری به وجود می‌آید و باید جلوی آن را گرفت، باید به شما بگوییم که جایگاه ضدعفونی را در شیردوشی توانسته اید، پیدا کنید.

نحوه استفاده از دستگاه شیردوش دام

تمیز کردن شیر دوش بعد از هربار شیر دوشی

بهترین روش برای جلوگیری از شیوع این بیماری و یا عدم بوجود آمدن، این است که قبل از استفاده مجدد از شیردوش، آن را تمیز کنید. تمیز کردن شیردوش بعد از هربار شیردوشی به شما کمک می کند که از تمیز بودن دستگاه اطمینان حاصل کنید.

ضد عفونی کردن سرپستانک بعد از شیر دوشی

ضدعفونی کردن سرپستانک می‌تواند، خیال شما را از همه بابت راحت کند که گاو شما دچار این بیماری خطرناک و مضر نمی‌شود.
این اصول و نکات در نگاه اول ساده به نظر می‌رسند، اما عدم تعهد به رعایت آن ها می تواند، ضررهای بسیار زیادی برای شما و دامداریتان داشته باشد.

شیر دوشی و نکات مهم مربوط آن

رعایت نکات و اصولی که در ادامه بصورت گام به گام به شما گفته می‌شود، باعث می‌شود که شیر گرفته شده از گاو، دارای کیفیت قابل قبولی باشد و بتوان از آن استفاده کرد.

  • فردی که قصد انجام عملیات شیردوشی را دارد، باید دستان خود را کاملا ضد عفونی کند.
  • باید در هنگام انجام کار از لباس تمیز و مخصوص استفاده کند.
  • قبل از انجام عملیات گرفتن شیر از گاو، بهتر است که پستان گاو را کاملا شست و آن را تمیز کرد.
  • برای آماده سازی گاو، کافی است که پستان گاو را با پارچه نرم و تمیز ماساژ دهید.
  • قبل از شروع عملیات گرفتن شیر از گاو، بهتر است آن را با روش تست پستان، معاینه کرد تا مشکلی بوجود نیاید.
  • دوشیدن شیرگاو باید به سرعت انجام شود. میزان زمان استاندارد لازم برای دوشیدن شیر هر گاو، 9 دقیقه است.
  • تعیین ساعت معین برای انجام این کار، می‌تواند بدن حیوان را شرطی کند.
  • شیر دوشیده شده از گاو را باید در ظرف مخصوص نگهداری کرد. بعد از پایان عملیات گرفتن شیر از گاو، باید سریعا این ظرف را از فارم خارج کنید تا آلوده نشود.
  • هنگامی که قصد گرفتن شیر از گاو را دارید، به حیوان جیره و خوراک بودار از جمله کلم، سیلو و … خودداری کنید.
  • بهترین توصیه دامداران حرفه ای این است که تا قطره آخر شیر گاو را بدوشید.

نتیجه گیری

دستگاه های شیر دوش، دقیقا همان کاری را انجام می دهند که گوساله ها برای مکیدن شیر انجام می دهند. در هر سالنی که کار دوشیدن شیر انجام می شود، با توجه به شرایط سالن و تعداد گاو ها می توان از چندین دستگاه استفاده کرد. اگر پس از آشنایی با کاربرد این دستگاه، قصد تهیه آن را دارید می توانید برای خرید دستگاه شیردوش از طریق سایت مزرعه اقدام کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا